De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


vrijdag 31 juli 2015

In Denemarken

Zomervakantie 2015 We zijn 29 juni vanuit Nijkerk vertrokken voor onze zomervakantie. Via Elburg, Urk, Kornwerderzand naar Vlieland. Het was toen prachtig weer en jullie zullen het misschien niet geloven maar Vlieland lag vol, ondanks het feit dat de zomervakanties nog niet waren begonnen. Maar het was prachtig weer en ja, dan gebeurt dat. Het was jammer. We hadden graag een paar dagen lekker op het strand gelegen. We zijn verder gegaan, de zee op. De wind was west maar we hadden niet de weerberichten bekeken. We zouden immers een paar dagen naar Vlieland gaan en dan verder kijken. In de avond draaide de wind en er kwamen onweersbuien aan. De een na de ander en het was verschrikkelijk. De hele nacht onweer en niet zo´n klein beetje. Soms wind, meestal niets. We zijn naar Helgoland ( een eilandje in de Duitse Bocht) gemoterd. Op Helgoland een week gelegen. Helgoland heeft een kolonie met Jan van Genten.
Die wilden we wel weer eens zien en dat is zeker gelukt. We hebben een hele week daar gelegen. De eerste dag was het mooi weer maar ´s avonds weer onweer. Enkele harde klappen in de jachthaven en één klap heel erg dichtbij. Vervolgens bleek de volgende dag dat onze instrumenten niet meer werkten, net als na onze blikseminslag tijdens onze wereldreis in Maleisië.
Na veel gepruts de instrumenten weer aan de praat gekregen. Ze werken nu allemaal voor zich maar praten niet meer met elkaar. Er zijn in ieder geval een paar dingen mis maar we kunnen verder. Na dagen hele harde wind op Helgoland zijn we vertrokken naar het Noord Ooostzeekanaal. We hebben besloten naar Denemarken te gaan en daar zijn we nu inmiddels zo'n 3 weken. Het weer is erg wisselvallig. Soms een dagje mooi weer, vaak harde wind en regelmatig regen. De zomer wil maar niet echt komen. Inmiddels liggen we nu een paar dagen in Aeroskobing op het eiland Aero. Er is constant harde wind en regen. Het weerbericht van Zilt wat we zonet bekeken hebben op internet zegt gelukkig dat het weer beter wordt. Laten we het hopen. Morgen vertrekken we weer richting Duitsland als de wind goed staat.