De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


dinsdag 15 november 2016

Overwinteren in Portugal

Vertrokken naar Portugal

Dinsdag, 8 november was het dek van onze boot (ons zomerhuis) wit van de vorst en de raampjes binnen waren bevroren. Tijd voor ons om richting het zuiden (Portugal) te vertrekken. Daar hebben ons winterverblijf geboekt voor 3,5 maanden.  Een prachtige dag om te vertrekken en deze dag heeft ons gebracht tot op de hoogte van Parijs. De tweede dag zijn wij, ondanks de regenbuien van die dag, tot een klein eindje onder Bordedeaux  gekomen. Wij waren al lekker opgeschoten en besloten vanaf de 3e dag rustig aan te gaan doen. Een beetje de toerist uithangen. Hier en daar stoppen voor mooie foto’s. Wij namen de toeristische routes en waardoor wij dan soms ook verdwaalden maar met de handige Google maps en dergelijke kom je altijd wel weer ergens op de goede weg.

Onze routes gingen niet over de tolwegen. Uiteindelijk hebben wij slechts € 1,30 aan tolgeld uitgegeven. Echte Hollanders dus. Onderweg simpele hotelletjes gehad maar ook soms een hele mooie hotelletjes. In de Pyreneeën lag de sneeuw op de toppen. Met onze blauwe maaimachine (Toyota Aygo) langs de voet van de Pyreneeën gereden via Bayonne naar Spanje.  Na de bergen werd het weer prachtig. Nog wel fris maar volop zon.  De tocht vervolgd naar Burgos, Bejar, Zafra en Palos de la Fontera in Spanje. Onderweg ook nog het historische plaatsje Trujillo uit de 16e eeuw bezocht. Volgende dag spierpijn van het lopen in de steile en smalle straatjes daar.

Maandag, 14 november zijn wij in Albufeira aangekomen. Het weer is hier prachtig. Niet te warm en niet te koud. Ook het appartement ziet er goed uit. Hier kunnen wij ons wel een tijdje vermaken.