De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


donderdag 24 november 2016

Donderdag, 24 november 2016

Wij zijn al weer een dikke week in  Portugal en beginnen de omgeving al een beetje te kennen. De supermarkt in Olhos d’Agua kunnen wij lopend bereiken maar als wij veel boodschappen nodig hebben dan pakken wij toch maar ons autootje. Daar zitten ook een paar goedkope restaurantjes (€ 8,00 tot € 12,50 per persoon voor een geheel dagmenu). Het dagmenu bestaat uit brood en olijven, vlees of vis naar keuze, nagerecht en koffie. Bovendien zit er ook nog een drankje bij naar keuze. Dat drankje is beslist niet klein, wij kregen tot onze verrassing een biertje van een ½ liter erbij. Als wij dus geen zin hebben om te koken dan kunnen we ook best wel eens uit eten gaan.

 Wij beginnen onze dag  met het werken aan onze conditie. Iedere ochtend liggen wij om ongeveer 9.00 uur in het (binnen)zwembad waar wij een kilometer zwemmen. Het is erg rustig in het binnenbad. In de buitenbaden (er zijn er hier minstens 4) zwemmen alleen maar meeuwen. Dat water is ijskoud. Er liggen wel mensen om heen te zonnen met mooi weer. Vanaf een uur of 11.00 tot 2 tot 3 uur ’s middags is het lekker warm bij de zwembaden. Daarna wordt het beduidend kouder en is het buiten fris. Soms gaan wij er met de auto erop uit.

Het binnenland van Portugal is heuvelachtig. De heuvels zijn begroeid met simmasappel- en olijfbomen. Wij mijden de tolwegen. De binnenwegen zijn in Portugal beduidend slechter dan in Spanje. Daar leken de wegen nieuw aangelegd maar zo ver zijn ze hier nog niet. 
 Ons navigatiesysteem (Here We Go) stuurt ons meestal de goede wegen op maar het blijft opletten. Soms wil het systeem een hele korte weg aangeven over weggetjes waar wij ons autootje toch maar liever niet over heen sturen. Het systeem past zich gelukkig weer gauw aan als wij laten blijken dat wij toch maar liever wat verderop een weg willen nemen. De sinasappelboomgaarden zien er prachtig uit. Op dit moment zitten de bomen vol met rijpe sinasappels. De sinasappels worden nog met de hand geplukt. Langs de weg staan veel kraampjes waar  grote zakken met sinasappels te koop zijn. De meeste dorpjes zien er aardig uit met witte huisjes. Wel valt het op dat er nog maar weinig mensen wonen.  Veel huizen zijn onbewoond en vervallen. De jonge mensen in het binnenland trekken allemaal naar de kusten van Portugal waar meer werk is en daardoor staan er veel huizen leeg.