De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


maandag 5 december 2016

Overwinteren in Portugal

Maandag, 5 december 2016

De laatste week is het slechter weer. Het is beslist niet koud (tussen 15 en 18 graden) maar wel veel wind, bewolkt en het regent ook regelmatig. Geen weer om aan het strand of zwembad te liggen. Zaterdag werd in verband met een aankomende storm alle parasols bij de appartementen verwijderd.  De storm viel mee. Wij hadden een spectaculaire zee verwacht maar die bleef uit. 

Omdat het weer niet goed is zijn wij enkele keren met het autootje op stap geweest. Wij zijn onder andere naar het stadje Silves geweest met een oud kasteel op de top van een heuvel. Leuk stadje en omdat  hier in de buurt ook een stuwmeer is zitten hier veel ooievaren te nestelen. In het stadje Trujillo in Spanje,  dat wij op de heenreis bezochten naar Portugal,  zaten ook heel veel ooievaars. 

Deze beesten lopen voor op de natuur van Nederland.  Ze doen dingen die de vogels bij ons pas in het voorjaar doen. Ook bloeien hier al bomen en struiken die bij ons veel en veel later bloeien.

Verder het stadje Alvor aan de kust bezocht. Toen wij 6 jaar geleden met de boot op wereldreis waren hebben wij hier een aantal dagen geankerd in het waddengebied waar een klein vissershaventje is. Dit plaatsje wilden we nog wel eens terugzien. Wij waren hier toen begin september 2010 en nu is het begin december 2016. Het verschil is duidelijk te merken. In september was het gezellig druk, nu kan men er een kanon in de straten afvuren en de kogel zal niemand raken.  Er zijn vrijwel geen toeristen en het heeft dan ook geen zin om de tent open te doen.  En dit is eigenlijk in alle stadjes die wij bezoeken. Veel hotels, appartementgebouwen, zomerhuizen, restaurantjes en barretjes zijn gesloten en er zijn nauwelijks mensen op straat. Ons appartementencomplex is redelijk gevuld en gelukkig zien wij hier wel mensen.

Inmiddels hebben wij ook een Aldi en Lidl gevonden in Albufeira. Deze winkels zijn vrijwel gelijk aan dezelfde winkels in Nederland en men heeft hier niet echt het gevoel dat we in Portugal zijn. De meeste mensen die hier lopen spreken Nederlands of soms Engels of Duits. Er lopen in verhouding beduidend minder Portugezen. 

Ons appartement zit er goed uit. Wij hebben ruimte zat. Alles is precies afgestemd op 4 personen. Er is geen kopje, bord, vork  of lepel teveel. Wij hebben in de slaapkamer ons bed en in de woonkamer is nog een bedbak voor 2 personen.  Toen wij hier in kwamen deed de kookplaat en de broodrooster het niet maar zodra wij dat meldden werd het door nieuwe apparaten vervangen. Ook de koelkast is vervangen. Waarom weten wij eigenlijk niet maar daar zal ook wel wat aan gemankeerd hebben.