De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


maandag 13 maart 2017

Weer terug in Nederland

Zondag, 5 maart 2017 
  
De laatste weken in Portugal heb ik in de lappenmand gezeten en daardoor het blog niet meer bijgehouden. Pijn in mijn schouder, nek , arm en vingers gaf veel problemen.  De Nederlandse arts in Albufeira heeft medicijnen en pijnstillers geven. Omdat dat niet hielp heb ik na een paar dagen nog een cortizone-injectie gekregen. De injectie gaf enige verlichting en eind februari was ik zover dat ik weer kon reizen. 

Henk heeft de gehele reis terug naar huis gereden. Eerst richting Lissabon en vervolgens door naar de Douro vallei. Wij hadden gehoopt Lissabon te kunnen bezoeken maar dat zag ik niet zitten met de pijn in mijn schouder. Wij zijn op ons gemakje doorgereden. In de omgeving van Lissabon staan her en der wat boerderijen. Hier lopen nog koeien in het weiland en deze koeien hebben nog horens. Ook zagen wij nog varkentjes vrij rondlopen door de weilanden. Het leven voor een koe of een varken is in Portugal beduidend beter dan in Nederland. 

De Douro vallei was prachtig. Langs de oevers van de Douro bloeiden de mimosabomen en brem, het was een gele wolk en bloemen. De hellingen langs de rivier zijn steil en opgebouwd met terrassen voor de druivenstruiken. Op deze hellingen stonden ook nog eens overal roze en witte bloeiende amandelboompjes en gewone groene olijfbomen. Vriendelijke ogende dorpjes liggen her en der verspreid als de oevers. Bij het plaatsje Miranda do Douro zijn we de Spaanse grens overgegaan en hebben de tocht vervolgt naar  de Golf van Biskaje, het plaatsje Isla. Ook dit bleek weer een alleraardigst plaatsje te zijn maar net als overal in de wintertijd was het er zeer rustig. Vrijwel alle restaurantjes, hotelletjes, appartementen waren gesloten en het was zelfs lastig om een goed restaurant te vinden.

Baskenland, dit deel van Spanje aan de Atlantische Oceaan en Golf van Biskaje heeft hoge en steile  bergen en ook de natuur is prachtig. In Frankrijk nog een paar keer overnacht waarvan het dorpje Saumur aan de Loire erg leuk bleek te zijn. Hier was een gezellige bedrijvigheid in het stadje. 

Uiteindelijk zijn wij sinds 5 maart 2017 weer terug in Nederland en verblijven weer op onze boot Mirus tot ons nieuwe appartement in  Nijkerk klaar is. Wanneer dat appartementje klaar is weten wij nog niet. De bouwer heeft aangegeven dat hij verwacht dat het project in oktober 2017 afgerond moet zijn. Daar gaan we van uit en komende winter blijven wij in Nederland. Overwinteren in Portugal was prima. Het was er meestal lekker weer. Met het zonnetje erbij en uit de wind was het zelfs warm en wij zaten vaak in bikini en zwembroek op ons balkonnetje of aan het bijbehorend strandje. Wij hadden een fijn appartementje en de Algarve heeft een mooie kust en ook het binnenland is niet onaardig maar het  is ons te rustig in de stadjes en dorpjes. Wij houden van wat meer bedrijvigheid en dat is in de wintertijd niet aanwezig in Portugal.