De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.


dinsdag 31 januari 2017

Overwinteren in Portugal

Zondag, 29 januari 2017

Code geel

Code geel betekent in Portugal extreme kou. Wij zijn daarom verhuisd naar een ander appartement. Ons vorige appartement was niet meer warm te krijgen. Nu hebben wij een iets kleiner maar luxer én weer warm appartement. De zon staat vanaf  half elf in de morgen op ons terrasje tot hij laat in de middag achter de bomen verdwijnt. Code geel is voorbij, het is weer heerlijk weer  maar wij zijn desondanks toch erg blij met deze verhuizing. Wij zijn er op vooruit gegaan. 


De wereld is klein

De dag voor onze verhuizing van appartement liepen wij toevallig bij de receptie van het resort. Tot onze grote verbazing wandelen wij tegen onze oude buurtjes aan uit Nijkerk. Jan en Elly Melgers hebben hier ook een paar weken vakantie geboekt. Wel heel toevallig dat we elkaar meteen de eerste dag tegen het lijf lopen. Gezellig even bijgekletst.

Processierups


Afgelopen zomer werd ik geconfronteerd met allergie als gevolg van de (eiken)processierups. Dit betekende veel jeuk, bultjes  en was heel vervelend. Ook hier heb ik al geruime tijd last van bultjes en jeuk en de bultjes lijken verdacht veel op die van de processierups. Vandaag hebben wij deze beesten ontdekt. Als we naar het strand lopen komen wij er vlak langst. Niet een paar van die rupsen maar zoals de naam al zegt een hele processie van de beesten en ik weet waar mijn allergie vandaan komt. Nu is het niet de eikenprocessierups maar de dennenprocessierups. De eikenprocessierups zit in België en Nederland, de dennenprocessierups zit in Zuid Europa. Eiken of dennen, beiden zijn heel vervelend. Vanaf nu lopen we maar een andere weggetje naar het strand. Hopelijk verdwijnen nu de klachten.